Рецидивист простреля полицай, а след това е обезвреден с подобно на електрошок устройство, предаде БНТ. Служителят на реда се е опитал да потуши междусъседски конфликт. Опериран е и е в стабилно състояние, а нападателят – задържан.

Малко преди полунощ в събота е получен сигнал за междусъседски спор в Нови Искър. Изпратен е екип от двама полицаи – опитен с над 24 години стаж и негов млад колега с около половин година служба. Разбрали, че мъж заплашва, че ще убие свой съсед и опитали да говорят с него.

„Той тръгна. Каза „Ще се върна след малко“. Връщайки се, видяхме, че извади пушка, зареди я, възпроизведе изстрел“, каза Цветан Найденов – командир на отделение във Второ Районно управление.

Куршумът попаднал в ръката на младия полицай. Опитният му колега го вкарал в патрулната кола, оказал му първа помощ и спрял с колан кървенето. Екшънът обаче продължил:

„Видяхме лицето, че се насочва към нас с думите „полицайчета, сега идвам“. Видях, че е с нож в себе си и прецених, че не трябва да взимам огнестрелното оръжие. Взех тейзър. Временно го парализира за секунди, докато го задържим“, разказа Цветан Найденов – командир на отделение във Второ Районно управление.

„Неговите професионални действия предотврати наистина голяма трагедия. Той спаси според мен три човешки живота – неговият, на колегата и на нападателя“, подчерта Любомир Николов – директор на СДВР.

67-годишният нападател е познат на полицията.

„Той е излежал три присъди за различни престъпления. Има грабежи, има противозаконно отнемане на автомобили, има и домови кражби. Така че, това е наш познайник, Ники Плешивият е неговият прякор“, обобщи Любомир Николов – директор на СДВР.

Прокуратурата вече му е повдигнала обвинения, предстои да поиска постоянното му задържане. В момента той е в болница с белодробна недостатъчност.