От днес Венера преминава в знака на Рак, където ще остане до 11 юли. Този транзит се случва приблизително веднъж годишно и продължава около 3-4 седмици. Той може да донесе промени и нови възможности във вашите отношения, в семейството ви и домашния уют, както и да ви даде емоционална подкрепа. Под влияние на този транзит хората ще са по-емоционални, грижовни и чувствителни към нуждите на другите. Този транзит ще ви насърчи да имате по-хармонични отношения с любимите си хора, носи повече романтични и емоционални преживявания. През този период бъдете внимателни с емоционалните си реакции. Необходимо е да можете да изразявате своите чувства и емоции спокойно и премерено, за да избегнете конфликти и недоразумения.
Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, през тази седмица ще сте много по-чувствителни и емоционални при изпълнение на задачите си. В някои случаи това може да подпомогне успехите и хармонията в живота ви, но в други случаи може да се окаже проблем. Днес може да спечелите от съвета или помощта на човек, който ще се окаже на точното място за вас. Съновиденията ви от нощта срещу понеделник ще ви дадат важни послания. Денят носи важни новини или разговори с хора от други градове, села или държави. За родените под знака на Овен, денят носи лекота, спокойствие и яснота относно развитието на планове за тази седмица или за близкото ви бъдеще. Добри новини или добра обща дейност може да имате с хора, с които вече имате изградени отношения. Неочаквани новини или събития в понеделник могат да очакват родените под знака на Лъв. За Стрелец, началото на седмицата идва с една неприятна новина, която може да внесе в живота ви най-различни емоции.
Ако сте родени под знака на Телец, Дева или Козирог, тази седмица се опитайте да стартирате задачите и работата си в хармония, с хората около вас. Опитайте се да търсите и намирате компромиси, когато възникнат противоречия. Използвайте чара си, но не единствено във ваш собствен интерес. Приятелите ви ще бъдат до вас, ако преживявате някакви затруднения, но избягвайте на всяка цена прояви на прекалена чувствителност. Този ден носи малки изпитания само за да ви провери, докъде сте израснали и какво още трябва да научите от живота. За родените под знака на Телец, денят носи очакване за среща или разговор, важна задача или пътуване, неща към които ще насочите цялата си енергия през този ден. За Дева, началото на седмицата носи нови начинания, промени или благоприятно развитие на действия свързани с държавна или съдебна институция. За Козирог, предстои сблъсък с неясни или трудни по характер хора, както и нови познанства, които ще внесат някакво безпокойство или напрежение в живота ви.
Ако сте родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей, в понеделник ще очаквате развитието на вече започнати действия от предишната седмица. Повечето от ангажиментите ви днес ще бъдат важни за дома ви или ще касаят собственост, която притежавате. Това ще бъде ден, в който ще може да приключите с много неща. Всичко ще зависи от вашата активност и мобилизация. Понеделник носи различни важни новини свързани със семейството ви или с роднини. През този ден ще ви се случат няколко хубави неща, но най-вероятно вие няма да сте готови да ги оцените подобаващо или няма да им обърнете достатъчно внимание. За родените под знака на Близнаци, денят носи притеснения, неясни разговори или послания от хора, намиращи се на различни разстояния. За Везни, днес има опасност от глупави недоразумения в отношенията с хора от семейството, с роднини, колеги или с приятели. За Водолей, понеделник носи лошо, негативно настроение, което въобще няма да ви бъде в помощ, и може да ви създаде сериозни затруднения в общуването ви с околните.
Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион или Риби, в понеделник ще имате благоприятно време за финансови дела. Днес определено ще имате късмет при работа или в разговори свързани с пари. Любовта също ще бъде щедра към повечето от вас. Повод за радост ще бъде събитие, което ще има връзка с вашата работа, образование или бизнес. Днес може да похарчите малка сума пари за вещи, които са важни за вас. Ще следите събития или ще бъдете съпричастни към преживявания в живота на дете или близък човек. За родените под знака на Рак, това е ден, в който е добре да не се натоварвате с предварителни очаквания за специални преживявания, тъй като основните събития през този ден ще имат различно развитие и това може да ви коства нежелани разочарования. За Скорпион, това ще бъде един успешен ден със специални възможности за постигане на важни резултати, получаване на съгласие за стартиране или изпълнение на важни за вас планове. Денят носи късмет за родените под знака на Риби, но всичко ще зависи в каква посока ще гледате днес и къде ще вложите енергията си.