Известно е, че легендата на световния футбол Лионел Меси е много срамежлив и го показва винаги, когато говори по време на интервюта. Изглежда, че тази черта от характера му е била наследена и от най-големия му син Тиаго. Младият футболист игра в турнира La Liga Futures. Академията на Интер Маями игра срещу младежкия отбор на ФК Барселона. Тиаго Меси даде кратко интервю на Джей Рамон де ла Морена от „¿Por qué es tendencia?“. Зададоха му много въпроси относно това как играе футбол, гледа ли как играе баща му и мнението му за играчите в Европа. На въпроса кой е любимият му гол, отбелязан от баща му, той каза: „Най-добрият гол, който баща ми отбеляза? Този срещу Манчестър Юнайтед във финала на Шампионската лига [2009].” Меси вкара впечатляващ гол с глава в 70-ата минута на мача, за да може Барса да победи отбора на Кристиано Роналдо с 2:0 в Рим.

Тиаго беше попитан с кого би искал да играе в бъдеще и той посочи младата звезда на ФК Барселона: „Бих искал един ден да играя с Ламине Ямал.“ Ямал е само с пет години по-възрастен от Тиаго и ако Лионел Меси реши да живее в Барселона след няколко години, той може да запише Тиаго в Ла Масия, така че това може да е възможност.

Синът му беше попитан кой предпочита, Килиан Мбапе или Ерлинг Холанд и отбеляза мъдро: „Наистина и двамата имат своите най-добри качества, но ако трябва да избера един…Съм за Холанд, винаги съм го харесвал.“ Младият играч ще продължи в академията на Интер Маями, докато баща му остане там, до декември 2025 г., когато договорът му изтича.

Лионел Меси е роден в Аржентина, но е прекарал по-голямата част от живота си в Испания по време на престоя си в Барселона. Неговият син Тиаго е роден в Испания, което му дава право да играе за испанския национален отбор в бъдеще. Малкият обаче би предпочел да представлява Аржентина: „Бих искал да играя с националния отбор на Аржентина. Не мисля, че могат да ме убедят за Испания.”

В книгата на Лионел Меси, Messi, The Patriot, той пише: „Когато бях дете, очаквах да получа обаждане от Аржентинската футболна асоциация, неофициално ме питаха дали искам да играя за Испания, но аз винаги казвах че искам да играя за моя национален отбор, защото обичам Аржентина и това са единствените цветове, които искам да нося“.