Ще прочетем църковна служба за пречистване. Бил съм лоялен към г-н Ивелин Михайлов и той сам поиска да се бойкотира бТВ. Той дойде при вас първи и наруши този бойкот. Това заяви пред бТВ Николай Марков, председател на партия Величие.

Бях поздравен на успешна конференция от Албена Пекова, че съм председател на партията и беше издаден протокол за това в исторически парк. Аз не знам имам ли партия, нямам ли, имам ли ПГ, нямам ли. Един член ме сваля, вдига, не се знае аз ръководител ли съм, не съм ли, защо ми иска оставката, не я ли иска. Лоялен съм бил на един член, на това, което предварително сме говорили. Той като какво ми иска оставката, каза Марков.

Михайлов сваля депутати, заключва ги в собствената си къща и казва кой какво да прави, каза той.

Има документална измама, не са внесени документите в съда за избора ми на председател, обясни Марков и добави, че трябва да се остави на времето да стане ясно какво се е случило.

Пекова е в тежка зависимост от Михайлов и двамата постъпиха нелоялно и некоректно, казва той.

Водещата го заяде, че не е полковник, а той изтъкна, че може да извади нещо, с което да я обори.

Разломът между нас настана, когато той заключи депутатите в един хамбар в къщата си до 19,30. Аз му казах, че е престъпление да ги задържа и да им взима телефоните. И това се наказва с 10 г. лишаване от свобода, каза Марков. Това е станало след гласуването на комисията за правилника.

Аз, като председател на ПГ, отидох и освободих депутатите, казах им да си ходят по родните места, заяви той.

600 души са ми пуснали от онзи ден за убийство, оплака се депутатът.

За разлома между нас основното беше, че поисках бизнесът на Михайлов да се отдели от партията. Сега събират пари в кашони и се продават книги по 150 лв. на Ивелин Михайлов, разкри той.

Парите в кашони ги пускат присъстващите на срещите с Ивелин Михайлов. Искам да призова всички български граждани да не дават парите си на тези сбирки – това не е партия Величие, а е бизнесът на г-н Михайлов. Сега под партийно прикритие се върши нещо нередно, отсече той.

Михайлов няма политически послания, а призовава да ме убиват, да ми пробиват черепа, да ме изкормват, каза Марков.

Предупреждавам, че има проблем, който трябва да се реши, заяви той.

Моята най-голяма грешка е Ивелин Михайлов, но той е проблем и за всички, които увлича в своите задкулисни финансови схеми, смята депутатът.

Сега организира хора да ме линчува пред Народното събрание, аз кога съм предал идеята на Величие, попита реторично той.

Искат да ми сложат охрана, но аз не искам, отсече Марков.

Ще взема нула субсидия, като председател е вписана Пекова, тя нали е звъняла да пита за субсидията в НС, защото живеела зле, каза той.

А на финала, за капак, водещата го обърка и го нарече „г-н Михайлов“.