Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира новоизбраните общински и районни кметове, както и областните и районни координатори на партията на Национална работна среща, съобщиха от ГЕРБ.

Тя ще се проведе на 7 ноември от 12 часа в „Кино Люмиер“ на Националния дворец на културата. Освен официалното представяне на новите градоначалници, на срещата ще бъде направен анализ и отчет на резултатите от изминалите местни избори.

През 2015 г. ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове. На местните избори сега партията увеличи кметовете си на общини с 10 и вече са 140, но от тях само 17 са на областни градове.

Борисов вече обяви, че ще има основно прочистване от такива местни лидери, които са се превърнали в „дерибеи“ и заради които ГЕРБ загуби в Благоевград, Сандански и др.

Вчера в отворено писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ учредители на партията в Пазарджик поискаха смяната на областния председател Найден Шопов. Причината отново е лошото представяне на изборите, след като кандидатът на ГЕРБ дори не стигна до балотаж.

Там където резултатите не са каквито сме очаквали, ще бъдат взети мерки. За тези резултати някой носи отговорност. Или не са поддържали адекватна връзка с гражданите, или не са свършили достатъчно. При всички случаи мерки ще има„, категоричен бе в понеделник и вицепремиерът Томислав Дончев.

Източник: dir.bg

Снимка: БТА