Екипите, ангажирани със снегопочистването в София, започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града, съобщиха от пресцентъра на Столична община

В момента се работи на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“. В район „Банкя“ се обработват общинските пътища към кварталите „Михайлово“ и „Градоман“ ,както и към селата Вердикал и Клисура. Започна обработка на пътните платна и на бул. „Брюксел“. Опесъчават се и пътищата в природен парк Витоша Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.

По нареждана на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града, са в готовност да започнат работа. На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорини, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна. Напомняме на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани и изправни автомобили, както и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.