Кметицата наказва 500 хиляди софиянци, защото нямат пари за скъпи коли

Кметицата Йорданка Фандъкова да отмени вдигането на данъци за колите. Иначе ще бъдат наказани половин милион софиянци. Това заяви общинският съветник от АTAKA Волен Сидеров по време на заседанието на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори в Столична община. Националистът попита какво всъщност налага скока на таксите за автомобили.

„Признахте, че нямате данни колко са електрическите автомобили в София, въпреки вашата връзка с КАТ. Не чухме да имате данни колко са и автомобилите с газови уредби, които не замърсяват. Защо ги наказвате?”, посочи Сидеров. В допълнение той каза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство. 

Лидерът на АТАКА е категорично срещу въвеждането на подобна мярка и ще гласува „Против” това решение на Фандъкова. 

Той смята за нелепо предложението евентуалните събрани пари от по-високите данъци да отидат за ремонт на тротоари. „Извинявайте, средствата за оправянето на тротоарите не са ли предвидени? Нима разчитате на вдигането на данъците за определени коли? Ами ако всички софиянци сега карат коли над Евро 4 и не може да съберете пари, ще останат неоправени тротоарите ли? Няма логика във вашето искане да бъдат увеличени данъците”, категоричен беше общинският съветник. По думите му предложението е необосновано и антисоциално.

В заключение Сидеров призова спорното предложение да бъде оттеглено и да не стига до зала, а вносителят да признае, че е сгрешил.