Кръвната проба на евродепутата Ангел Джамбазки е подменена по поръчка от най-високо ниво. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ, а думите му бяха потвърдени от служител с  18 години стаж в системата на МВР.

„Джамбазки е хванат с 1.5 промила алкохол, отчетени от дрегер. Спокойно можеше да прегази някой, защото е карал до Боровец и обратно, а не както лъже, че само е преместил колата”, коментира Сидеров. Той запита кой крие евродепутата Джамбазки и по този начин му спестява наказателно преследване и присъда от 1 до 3 години затвор и предположи, че това може да са Каракачанов, шефът на МВР Младен Маринов, премиерът или главният мюфтия.

По думите му в момента властимащите правят така, че зам.-председателят на ВМРО да получи административно наказание – глоба, вместо да понесе последствията от действията си.

Сидеров се зарече, че ще направи всичко възможно, за да докаже измамата и Джамбазки да понесе пълна отговорност за деянието си.

Според лидера на АТАКА евродепутатът трябва да целува ръцете на вътрешния министър, премиера и шефа си – вицепремиер и министър на отбраната, за чадъра, който опънаха заради това, че е член на ЕП.

Сидеров е на мнение, че обществото и медиите трябва да настояват да разберат защо е подправена кръвната проба на Джамбазки. Председателят на АТАКА е категоричен, че Джамбазки трябва да понесе наказателна отговорност.

По думите на бивш служител на МВР има много неясноти относно взетата проба на члена на ВМРО и вариантите за нейното подправяне са не един и два.

„Защо телевизията на братя Домусчиеви – Нова, телевизията на Келнер – бТВ, и телевизията на Кошлуков – БНТ, не зададоха важния въпрос – кой подправи пробата на Джамбазки. Ясно е, че са се намесили от най-високо ниво. Въпросът е „Защо”. Защо само АЛФА задава този въпрос? На най-високо ниво държавната власт се е погрижила да направи чадър и да прикрие престъплението, което е извършил Ангел Джамбазки”, коментира Сидеров.

Заради сериозното провинение на евродепутата от ВМРО АТАКА настоява Джамбазки да напусне Европарламента, от който получава 15 хил. евро месечна заплата.