На територията на Перник и София се провежда разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник. Това съобщи в Перник главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура. Освен действия по разследването, разпити на свидетели, претърсвания се провеждат и в МОСВ. В сградата на министерството се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредена от Гешев проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия на територията на България.

Дали има задържани за 24 часа или обвиняеми ще стане ясно до края на деня. Най-вероятно премиерът Борисов е запознат с действията на прокуратурата, ДАНС и МВР. До утрешния ден трябва да бъдат разпитани над 30 души, добави Гешев. Той отбеляза още, че положението в Перник е трагично заради водния режим. Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен, отбеляза още Гешев.

Източник и Снимки: БГНЕС