Тя му разказала за скорошната раздяла със съпруга си

Първата жена, която подаде жалба срещу холандеца Йохан Стелинг-Верф – известен в Нидерландия като Валиумния изнасилвач, проговори за фаталната вечер. 32-годишната жена, която според медицинската експертиза е била изнасилена брутално с тежки травми и разкъсвания, решила да разкаже историята си, за да предупреди други потенциални жертви.

Верф е арестуван на 26 декември 2019 година, но скоро след това е освободен под домашен арест, под какъвто се намира и в момента. 

„Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме той ми каза, че е гей и за това се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел“, разказа пред Нова телевизия жената, която е майка на три деца.

Тя му разказала за скорошната раздяла със съпруга си.  

„Пийнахме, хапнахме посмяхме се. Започнах да се усещам замаяна и му казах, че е време да си тръгвам. Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и тогава изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, той ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си: това ли е края, тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време“, разказа още насилената жена.

„Той ме нарани много. Казах си: „Не искам да ми причинява това нещо.“ Помолих го да го ми отключи вратата. Той не каза нищо, просто я отключи. Бях в болницата седмица. Направиха ми двучасова операция. Все още не мога да си представя защо? Нямах никаква представа, че той е опасен. Той ще си намери нова жертва. Този мъж е много опасен“, категорична е жертвата на изнасилвача.

Йохан Фредерик Стелинг-Верф има дебело криминално досие, а животът му прилича на филм на ужасите по роман на Томас Харис. Той е красив и чаровен, но изведнъж може да стане опасен, разказва за него холандски журналист. През 2006 година в местната полиция постъпват жалби от няколко жени, които твърдят, че са били упоени и изнасилени от него.

Преди да извърши престъплението, за което е обвинен у нас, Валиумният изнасилвач бил в Германия за месец. Сега всички съседи от столичния блок, в който живее на квартира, са се подписали той да напусне жилището, защото се страхуват.

Днес насилникът беше отведен за няколко часа в СДВР, защото втора жена е подала жалба срещу него. Очаква се да му бъде повдигнато второ обвинение.