Припомняме, рано сутринта на 13 януари в блок 302 в кв. „Владиславово“ избухна взрив, при който загинаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е живеел във взривения апартамент

Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор делото за взрива в блок във Варна.

С разпореждане на административния ръководител на Апелативната прокуратура е определен прокурор, който ще оказва методическа помощ и ще следи за срочност и качествено разследване.

Причината досъдебното производство за взрива да бъде взето на специален надзор е, че случаят се отличава с фактическа и правна сложност и особена значимост и интерес.

Припомняме, рано сутринта на 13 януари в блок 302 в кв. „Владиславово“ избухна взрив, при който загинаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е живеел във взривения апартамент. Резултатите от ДНК експертизата, които станаха ясни вчера, доказва, че намерените овъглени тела в двата най-пострадали апартамента са техни. Димитров е трябвало да напусне жилището, тъй като е имало издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие след сигнал на жената, с която живеел на семейни начала.

От взрива са нанесени и значителни материални щети на други апартаменти и паркирани автомобили. Пострадаха 7 души, от които три деца. Заради обгазяване те бяха настанени за лечение в болница.