Според държавното обвинение в период от 14.07-09.08.16 г. Димитров е нарушил служебните си задължения, като „не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в Мюнхен Драгомир Димитров за извършено от него престъпление по служба по времето, когато е бил председател на Държавна агенция „Разузнаване“.

Според държавното обвинение в период от 14 юли до 9 август 2016 г. Димитров е нарушил служебните си задължения, като „не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500 евро“.

„От това са настъпили немаловажни вредни последици – осъществен нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация“, съобщават още от прокуратурата.

Към момента Димитров е на свобода под парична гаранция от 5000 лева. 

От прокуратурата казаха за NOVA, че не могат да предоставят повече информация по казуса, тъй като цялото разследване представлява държавна тайна.

Източник: nbox.bg