Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в предаването „Тази Сутрин“ по бТВ днес

Според Петков твърденията, че някой може да управлява Комисията по хазарта през главата на министъра на финансите са нелепи.

„Всъщност министъра на финансите назначава председателя на Комисията по хазарта. Той му е пряк ръководител. Тук опитите на някой да внушава, че някой може да управлява Комисията по хазарта през главата на министъра на финансите са нелепи. В неговите правомощия е да направи това което прецени.

Министърът на финансите е подписал заповед в която изрично казва по образец на декларация за заповед с две колони за изчисления. Тогава Комисията по хазарта, която е междуведомствена, но е под ръководството на министъра на финансите, и ако той е дал правото за този избор на стопанските субекти да правят своя избор, който Комисията по хазарта е утвърждавала, значи той е ръководителят на организираната престъпна група? На тази заповед пише Власилав Горанов“. каза още Петков.

Бившият вътрешен министър говори по темата във връзка с обвиненията, които може би членове на комисията по хазарта ще получат след като някои от тях вчера бяха арестувани след разпит в специализираната прокуратура по неофициална информация.

Днес акцията на специализираната прокуратура в офисите на Васил Божков продължава, като незнайно защо поне към момента, от някои от тях се изнасят антични картини и предмети някои от които на фондация „Тракия“.

Повече информация по темата се очаква с брифинг по темата от отговорните лица в прокуратурата, в по-късните часове на деня.