Аз съм Митко от записа, гласът на втория мъж е категорично на президента, обяви главният секретар на държавния глава – Димитър  Стоянов, в предаването „Тази сутрин“ по бТВ

Разговорът не е иницииран от Румен Радев, а от ген. Стойков, обясни той по повод разпространените СРС записи, за които прокуратурата твърди, че са записани разговори между президента и началника на Военновъздушните сили.

Според Димитър Стоянов е пбил подслушван ген.-майор Цанко Стойков, а не държавният глава. 

„Нямам идея каква е причината ген. Стойков да се обади на президента, както виждате от разговора, президентът Радев също не знае и той пита: „За какво става въпрос?“. Отговорът на ген. Стойков е, че е поискана такава информация от Славчев – най-вероятно това е зам.-председателят на КПКОНПИ“, обясни Димитър Стоянов.  

По думите му, не е имало опит за прикриване на докумeнти за назначението на Десислава Радев като пиар на Военовъздушните сили. Тя е съвместявала две длъжности напълно законно, коментира Стоянов. Той потвърди, че е изпратил есемес до главния прокурор Иван Гешев, след което е последвало и обаждане с покана за среща. Става въпрос за покана, а не за привикване, категоричен беше главният секретар на президента.