Путин: Русия прави много за стабилни и безопасни Балкани

Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите е стабилна, Москва отстоява взаимно приемливо решение между Косово и Сърбия. Това заяви руският президент Владимир Путин.

“Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите остава стабилна и безопасна. Ние се застъпваме Белград и Прищина да постигнат жизнеспособно и взаимно приемливо решение на косовския проблем въз основа на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации”, подчерта той пред посланиците на церемонията по връчването на акредитивни писма.

На церемония Путин каза на посланиците на чужди държави, че те могат да разчитат на подкрепата на държавните органи, бизнеса и обществените кръгове.

В церемонията в Кремъл участваха 23 новопристигнали посланици на чужди държави, включително от САЩ, Иран, Германия и Австралия.

“Винаги можете да разчитате на помощ от руското правителство, бизнеса и обществените кръгове. И всичките ви полезни начинания със сигурност ще получат подкрепа”, заяви Путин.

Източник: БГНЕС и РИА Новости

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*