30 души – цялата смяна митнически служители, както и служители на Гранична полиция, са задържани при мащабна акция на МВР и прокуратурата на ГКПП “Калотина”, предаде репортер на БГНЕС.

Между задържаните е и началникът на митнически пункт “Калотина”, съобщи главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов оповестиха подробности от акцията на място.

Провеждат се разследвания по дело под надзора на Специализираната прокуратура. Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с корупционни действия, заяви Иван Гешев пред журналистите на пункта.

Става въпрос за доста мащабна организация, изключително мащабна организация, уточни главният прокурор и добави, че има много задържани лица, между, които и началникът на митническия пункт.

От своя страна Ивайло Иванов заяви, че са успели да опазят всичко в тайна и реализацията е факт. Има задържани над 30 човека – цялата смяна от митничарите, които са тук на работа, има служители на Гранична полиция, съобщи още главният секретар на МВР. 

Спецакцията доведе до голямо задръстване на ГКПП Калотина. Пунктът не работеше и от двете страни.

Източник: БГНЕС