Предстои да стане ясно кой от двамата водачи е виновен за катастрофата между линейката на Централния софийски затвор и таксито, станала снощи, при която пострадаха Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Двамата бяха откарани за преглед в Университетската болница „Лозенец“. Ветко Арабаджиев е с леки наранявания на ръката, но вече се намира в болницата на затвора. Съпругата му Маринела е вдигнала кръвно и остава за наблюдение в болница „Лозенец“.

Сигналът за инцидента, който стана на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Раковски“, бе подаден малко след 19 часа. Линейката с подсъдимите съпрузи се е движила по бул. „Дондуков“, а таксито по ул. „Раковска“, в посока Сточна гара. Проверките на двамата шофьори сочат, че нито един от тях не е бил пиян или дрогиран, нито пък с неизрядни документи.

Таксиметровият водач и пътничката в таксито дадоха показания пред полицията. Катастрофата е станала за секунди и са били засечени, твърдят те.

Надежда се прибирала с таксито към дома си в квартал „Хаджи Димитър“. Тя била отзад, от страната на удара, с колан. „Бързо караше тази кола, тя мина на червено, имаше само светлини, без сигнализация, ние бяхме на зелено„, разказа жената, цитирана от bTV.

Николай Проданов, заместник-министърът на правосъдието обясни пред БНТ, че това кой е виновен за катастрофата ще се установи в следствие анализи на Пътна полиция и в резултат от назначената от тях проверка. Към този момент той не пожела да се ангажира с мнение кой е виновният водач.

Според Проданов версията, че катастрофата не е случайна, не почива на никакви доказателства.

Вчера срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и още петима души започна делото в Специализирания наказатален съд. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

Източник: dir.bg