Политиката ми като министър на отбраната не е била да продавам, а е била да съхранявам. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на БГНЕС. Депутатите изслушват Каракачанов по темата за продажба на имоти с отпаднала необходимост на военното министерство.

За периода, откакто той е министър на отбраната – 2 години и 10 месеца, по думите му: За 2017 г. са продадени 10 имота, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предишния министър. За 2018 г. с негова заповед са открити 10 процедури, но продадени 2 имота. През 2019 г. са продадени 4 имота.

„Общо за тези близо 3 години откакто аз съм министър, са продадени 16 имота”, каза Каракачанов. Според него сравнителния анализ показва ясно, че по времето, когато той е бил министър, няма свръхпродажба на имоти. „Напротив, по мое време са продавани най-малко имоти за всяка една година по отделно, а и общо като мандат до момента”, заяви той, посочвайки справката, която даде преди това за предишни години.

„Няма масово продаване на имоти с отпаднала необходимост”, категоричен е той.

За обвинението “че се продават острови, полуоствои, архипелази, жълти павета и не знам си какво”, той посочи, че от справка става видно, че и това не е вярно.

Каракачанов поиска да допълни, че за пръв път министър на отбрана връща имоти на МО. „56 декара, които бяха подарени на община Поморие, бяха върнати в собственост на министерството. Казвам: подарени, а са върнати МО. 6 имота в Пловдив, почти в центъра, бяха върнати. Така че политиката ми като министър на отбраната не е била да продавам, а е била да съхранявам имоти”, каза той.

Източник: БГНЕС