Започна ремонт на настилката на ул. „Граф Игнатиев“ при кръстовището с ул. „Цар Шишман“. Плочите на уличната настилка са се счупили само няколко месеца след приключването на цялостното обновяване на улицата – 28 май. Заедно с площад „Славейков“ и прилежащите пространства ремонтът, извършен от „Джи Пи груп“, бе на стойност 24.5 милиона лева.

Фирмата-изпълнител по договор ще поправи за своя сметка повредените участъци, тъй като обектът е в гаранционен срок, обясни днес пред журналисти зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов. Според него повредите по настилката са станали заради минаването на тежка техника през кръстовището.

Ремонтът ще е до 10 март, съобщават от Столичната община. По тази причина се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с изключение на трамваите.

Ул. „Шести септември“ е затворена от двете страни на кръстовището с ул. „Граф Игнатиев“, като в нея може да се влиза от ул. „Ген. Паренсов“. По тази причина посоката на движение по „Паренсов“ се променя временно и става от бул. „Васил Левски“ към ул. „Цар Шишман“.

В ремонт е и ул. „Шести септември“, където „Софийска вода“ подменя уличен водопровод първо в участъка между ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“, а после и до ул. „Гурко“. Строителните работи там ще продължат до 17 март.

Плочите до трамвайните релси на кръстовището с ул. "Цар Шишман"
Плочите до трамвайните релси на кръстовището с ул. „Цар Шишман“

Източник: Дневник