„В момента най-важно за нас е здравето на хората. Следим ситуацията и в зависимост от нейното развитие, ще вземем следващите си решения“, заяви Корнелия Нинова

Изборът на нов лидер на БСП е под въпрос. Причина за това е коронавирусът и свързаните с него препоръки за отмяна на големите събития на закрито.

От партийното ръководство все още не са се произнесли официално дали ще отложат датата за пряк избор – 26 април, както и за последващия конгрес на 9 и 10 май. От прессъобщение от „Позитано“ днес става ясно, че промяната е напълно възможна. Причина за това е временно спиране на отчетно-изборната кампания, която предхожда гласуването за нов председател.

„Заради епидемиологичната ситуация в страната Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група решиха да предприемат действия по временно спиране на отчетно-изборната кампания“, заявяват от пресцентъра.

Коментар направи и председателят Корнелия Нинова: „В момента най-важно за нас е здравето на хората. Следим ситуацията и в зависимост от нейното развитие, ще вземем следващите си решения“.

Източник: Dir.bg

Снимка; Пресцентър на БСП