Връзките на разжалвания от всички постове бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и шефа на „Шалом“ Алекс Оскар лъснаха от снимки, на които двамата щастливи позират

Офталмологът от Александровска болница Александър Оскар се е облагодетелствал с луксозен апартамент в „Манастирски ливади“ дни след като е заявил отказа си от претенции на еврейската общност към собствеността й на незаконно приватизирания столичен хотел „Рила“.

Този отказ е бил необходим, за да може собственикът му приватизатор в лицето на задържания с 11 обвинения хазартен бос Васил Божков да продаде имота на издирвания от години и осъден в Италия „кокаинов крал“ Ивелин Банев – Брендо. Според еврейската общност за тази сделка енергично е съдействал именно Цветан Цветанов, но по времето, когато все още е държал всички лостове в ГЕРБ.

Апартаментът е купен на половин цена уж срещу ипотека, която обаче е покрита за рекордния срок от около година. Сградата, в която той се намира, е построена от „лейтенанта“ на Божков и строителен бос Стойне Манолов, който през всички години е бил негова дясна ръка в много фирми и дейности, включително и когато беше собственик на ЦСКА. Апартаментът с прощ над 150 км. м., гараж и мазе е купен само за 80 хиляди евро.

Алек Оскар е забелязан като чест гост в луксозния офис на Цветанов на ул. „8 декември“, където се намира т.н. Евроатлантически център за сигурност. Според еврейската общност точно там е бил скроен и грозен капан на Бойко Борисов, когато миналата година е бил поканен от еврейската общност да запали първата свещ на Ханука. Оскар възнамерявал бурно да хвали Цветанов и да го награди пред очите на Борисов. Ръководството на „Шалом“, което се отнася твърде скептично към Оскар, обаче предупредило Борисов за подготвения капан, както и за присъствието на Цветанов в Синагогата и той не откликнал на поканата.

Снимките, които Цветанов и Алекс Оскар редовно си правят показват близките им отношения, а съмият разжалван от ГЕРБ се хвалил в широки кръгове, че очният лекар му е прокарал добри пътища към различни международни еврейски общност.

Изсветляването на тези отношения покрай исканата от прокуратурата проверка на всички приватизационни сделки от началото на прехода могат да разкрият и още по-пикантни зависимости при уреждането на продажбата на хотел „Рила“ от Васил Божков на Брендо. 

Източник: ПИК