Данаил Кирилов допуснал 120 конвоя на арестанти без никакви предпазни средства

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов гази безскрупулно наложената от кабинета тотална карантина във връзка с пандемията от коронавирус, научихме от свой източник в Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) към МВР, чийто служители ескортират разбойниците.

В четвъртък и петък са били извършени над 120 конвоя на арестанти без да са взети елементарни предпазни мерки като маска за лицата на престъпниците и охраняващите ги полицаи, например, възмути се информаторът ни от ГДО.

За безобразието е подаден сигнал лично до Бойко Борисов, както и до нарушителя Данаил Кирилов, но реакция до момента няма.

Работа на Министерството на правосъдието е да осигури защита от коронавируса, не на МВР, защити се нашият източник.

По думите му в момента фабрика в Сливен шие предпазни маски, но първо щели да бъдат раздадени на затворите чрез Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, после на ГДО.

Безхаберието на Данаил Кирилов вече попада под ударите на закона, защото депутатите приеха промени в закона, според които всеки, който нарушава карантината, го грози до 5 г. затвор и глоба от 10 до 50 хил. лв. Данаил Кирилов дали ще отиде в затвора, пита риторично информаторът ни.

Източник: Big5.bg