Донка Михайлова: Ние, троянци, сме кораво племе. В трудни моменти се справяме. Вярвам, че ще се справим и сега, независимо от цената

Заразата COVD-19 вече стигна и Троян. Това стана ясно от фейсбук страницата на кмета на Община Троян Донка Михайлова.

„Не ми се вярваше, че ще трябва да го напиша, но се случи. Има регистриран троянец с COVID 19”, пише тя и уточнява, че става въпрос за млад мъж от Троян, който обаче работи в друго населено място.

„Контактните ни съграждани са установени и карантинирани”, уточнява Донка Михайлова.

Оперативният щаб в Троян на днешното си заседание е взел решение за налагане на по-строги мерки на територията на общината.

Какво ще се случи от тук нататък зависи от нас. Ние, троянци, сме кораво племе. В трудни моменти се справяме. Вярвам, че ще се справим и сега, независимо от цената. Всъщност от тук нататък цената е една – човешкото здраве и човешкия живот. Цена, в името на която, си заслужава всичко”, пише в социалната мрежа Донка Михайлова.

В Заповед от днес кметът на Община Троян нарежда:

  1. Всички предприятия на територията на община Троян да изготвят плавила за придвижване на работещите и за мерки за хигиенизиране на работните места преди, по време и след приключване на работния ден.
  2. Да се ограничи до възможното достъпът на външни хора във фирмите, особено на гражданите от други населени места и държави.
  3. Да се инструктират работещите за мерки за опазване на собственото им здраве и здравето на близките им.
  4.  Във фирмите, в които е възможно, да се приложи системата хоум офис (работа от вкъщи).

В същото време жена, представяща се за съпруга на заразения, написа във фейсбук, че съпругът й е бил на работа през зимния сезон на Банско, но през това време не е имал контакти с Троян.