„За спекулата имахме предложение за пределни цени, но то не бе прието от НС“, заяви народният представител от “Атака” Павел Шопов

Ние от “Атака” призовахме, когато приемахме Закона за извънредното положение за единение. А едно единение не трябва да намирисва на сделка, а такава явно има. Вчера бе прието предложението на Йордан Цонев и Хамид Хамид, което е пир по време на чума. А не може да се вкарват един текст за разчистване на сметки. Когато чух за ветото на президента си помислих, че и този текст е отменен. Ние от “Атака” имахме адекватно и балансирано предложение. За спекулата имахме предложение за пределни цени, но то не бе прието от НС. Ако ги бяхме приели, нямаше да се стига до днешното заседание, защото нямаше да има за какво президентът да наложи вето. Приканвам ви да ги видите и да се убедите, колко са адекватни. Това заяви народният представител от “Атака” Павел Шопов по време на извънредното заседание на НС по повод наложеното частично вето от президента Румен Радев върху Закона за извънредното положение.

“За актуалния момент – пандемията от коронавирус, тези две предложения вършеха прекрасна работа. Явно има сделка – годеж между двете заинтересовани страни. Явно ДПС управлява и се случва каквото ДПС пожелае. Приема се едно правило, което може да се изтълкува като геостратегия. Аркадашът го е поискал, но кой е аркадашът, за да се меси във вътрешните отношения на България?! Вие разсъждавайте, но нека този модел да не се превръща в нещо още по-страшно – двуполюсен. Защото, когато този моделът се провали се стига до коалиция”, каза още Шопов.

Източник: Provaton.bg