От днес Германия наново отваря магазините с площ под 800 кв. м в рамките на постепенната отмяна на ограничителните мерки

Германия ще поеме разходите по лечението на болни от Ковид-19 европейски пациенти в нейни болници, които се нуждаят от респираторна помощ, обяви германското правителство, цитирано от Франс прес.

Очаква се тези разходи да достигнат близо 20 милиона евро, каза здравният министър Йенс Шпан.

„Германия ще плати разходите по лечение на (европейските) пациенти, защото това е нашето схващане за европейската солидарност. До момента сме приели над 200 болни от коронавируса и имаме капацитет да приемем и още при необходимост“, добави той.

През последните седмици Германия е приела пациенти от други европейски страни като Франция и Италия, за да облекчи болничното натоварване на съседките си.

От днес Германия наново отваря магазините с площ под 800 кв. м в рамките на постепенната отмяна на ограничителните мерки.

По данни на института „Роберт Кох“ към днешна дата в Германия има 141 672 заразени с коронавируса (1175 за последните 24 часа) и 4404 починали (110 за последното денонощие), отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Снимка: АП