Венеция пострада тежко от разпространението на коронавируса, както и понесе огромни щети за над един милиард евро от настъпилите наводнения в края на 2019 г.

Кметът на Венеция Луиджи Брунаро призова туристите да се завърнат в града веднага след като паднат ограниченията покрай пандемията от COVID-19.

“На всеки един, който ще може да пътува през следващите месеци казвам: Елате във Венеция! По този начин ще изпратите много ясно послание на света, че възстановяването започва с красотата и културата!” Това написа Брунаро в Туитър.

Венеция пострада тежко от разпространението на коронавируса. Градът понесе огромни щети и при наводненията в края на миналата година. Щетите от наводненията бяха оценени за над един милиард евро.

Брунаро поиска правителствена помощ за спасяване на града и предимно за работещите в туристическия сектор. Властите в Рим въведоха пълна забрана за влизане в страната на чужденци. Все още не е ясно докога ще бъде в сила забраната.

Броят на заразените с коронавирус в Италия от началото на пандемията достигна 201 505, сочат данните на Министерството на гражданската защита. За последните 24 часа новозаразените са 2 091, а починалите са 382 души – с 50 повече в сравнение с понеделник. Така общият брой на жертвите на заболяването, причинени от новия коронавирус, е достигнал 27 359 души.

Броят на излекуваните през последните 24 часа се е увеличил с 2317 души и е достигнал 68 941.

Източник: БГНЕС