50 нови случая на заразени от COVID-19 у нас

1437 е общият брой на заразените 

Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски обявява последни данни за атаката на коронавируса и мерките за ограничаването му.

1437 е общият брой, като 50 са новите случаи.

В село Брестовица е установен клъстър от 2 фамилии с 13 случая, които са карантинирани и изолирани. Заразяването се свързва с пристигане на хора от Германия и в двете фамилии.

В Плевен има още 6 заразени от завод Мизия.

6 са новите случаи на деца, които не са хоспитализирани, тъй като липсват или са леки клиничните оплаквания.

5 са новите случаи на медици.

243 са излекуваните вече.

Трима са починали за денонощието и са вече 61. Жена е починала след лечение във ВМА в Сливен на 60 години с хронична сърдечна недостатъчност. Жена на 58 е починалата в „Пирогов“, като е била с хипертония. Мъж на 70 години от Пловдив е другият починал, който е бил със сърдечна недостатъчност и е от фамилиите в Брестовица.

859 са пробите за денонощието. Вече са 45 208 тестваните, което е 6458 лица на милион население, обяви ген. Мутафчийски.

По повод евентуалната липса на медици във Видин той обяви, че се набират доброволци, които да попълнят бройките и се търсят медици от цяла България, които имат възможност да работят временно там.

„Имахме три разговора с министъра на образованието вчера във връзка със запитвания от родители как ще се процедира и засега общото мнение е, че към края на май ще бъде дадена възможност за полагането на изпитите на учениците в 7 клас и на матурите. Не става въпрос на масово връщане на ученици в клас“, обяви ген. Мутафчийски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*