Ангела Меркел каза, че страната трябва да намали още повече броя на заразените на дневна база и че социалната дистанция трябва да се спазва на обществени места

Спортните площадки, музеите и църквите в Германия могат да бъдат отново отворени при определени условия. Това каза днес Ангела Меркел след видеоконферентен разговор с министрите на 16-те германски провинции, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Канцлерката добави, че още мерки за облекчаване на режима на самоизолация ще бъдат оповестени на 6 май.

Тя каза, че Германия трябва да намали още повече броя на заразените на дневна база и че социалната дистанция трябва да се спазва на обществени места.

Меркел освен това заяви, че въпросът с ваканциите в други страни от ЕС, все още не е на дневен ред за германците, предаде Ройтерс. Заради това, че ситуацията с коронавируса в някои други европейски страни е по-тежка от тази в Германия, все още туризмът няма да може да се възобнови, поясни тя.

Германският министър на финансите Олаф Шолц каза, че сега е възможно постепенно да се разхлабят мерките, но това трябва да става внимателно.

„Зная, колко тежки са ограниченията в борбата срещу коронавируса, но те ни помогнаха да установим контрол върху броя на инфекциите“, написа той днес в Туитър.