Очаква се да станат ясни конкретните дати за провеждането на изпити и обемът материал, върху който ще бъдат проведени те

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев представи промените в приключването на учебната година и провеждането на изпитите, наложени заради Covid-19. Очаква се да станат ясни конкретните дати за провеждането на изпити и обемът материал, върху който ще бъдат проведени те, съобщи БНР.

В предаването ни „Неделя 150“ образователният министър Красимир Вълчев обясни:

„Държавните зрелостни изпити най-вероятно ще бъдат първата седмица на юни, а Националното външно оценяване след 7 клас последната седмица на юни. Това е между 12 и 14 дни по-късно от първоначално заявения график, т.е. учениците не са изненадани, че са по-ранни изпити. Ще имат малко повече време да учат – няма да се забави издаването на документи за кандидатстване“.

Правосъдният министър Данаил Кирилов представи подробности, свързани с края на учебната година, част от която премина в извънредно положение заради Covid -19:

„Степента на постигане на компетентностите за съответния етап на учениците, завършили 4 и 10 клас през учебната 2019-2020 година по решение на министъра на образованието и науката може да се установи след началото на учебната 200-2021 година“.