Седмица след като Александър Чалъков беше принуден да напусне поста си в община Стара Загора след публикация в нашата медия, читатели ни изпратиха видео, в което се потвърждават резултатите от журналистическото ни разследване и бившият шеф на „Паркинги и гаражи” си признава сам.

Във видеото, записано очевидно преди уволнението, Чалъков признава, че е общински служител и потвърждава, че се едновременно с това се занимава с продуктовия мениджмънт на „Макси про България”. Споменава и оборотите на фирмата, които му се струват „нищо работа” – 700 хил. лв. годишно.

Най-важната част от признанията му е свързана с качеството на продуктите, произвеждани от лясковския гаражен цех, собственост на семейство Чалъкови. Става ясно, че нито един от произвежданите дезинфектанти не е минал през държавна регулация – това Чалъков признава в прав текст. Също така директно бившият общински служител казва, че най-големият му клиент, от който зависят 40% от оборота му, е готов да плаща за такива продукти. Според нашите разследвания това е фирмата „Зардом про“, която снабдява цялата община Стара Загора.

Чалъков обещава на събеседниците си да им осигури формули за производство на продукти без лиценз, като обяснява, че само в болниците „номерът” не може да мине. Според него, съвсем нормално е да се правят врътки, за да се „мине метър” във всички останали случаи.

Публикуваме част от уличаващото видео. Пълният запис се съхранява в редакцията.