Храната, която болничното заведение доставя всеки ден за между 1200 и 1300 пациенти, е пълен боклук и поради обидно ниското й качество никой не посяга да я яде

„Носят ни чиста помия, често дори развалена, сготвена сякаш от човек, хванал черпака за пръв път”, оплака се пациентът, който пуснал жалба и до ръководството на „Пирогов”. „Всеки ден някой недоволен пуска жалба срещу безобразието – уж ни дават храна, но стоим гладни и чакаме роднините да ни донесат, защото това тук не става и за прасетата”, не крие източникът ни.

Затова и все иден бусът с храната, който сутринта е разтоварил миризливия си товар в болницата, вечер идва и прибира обратно почти цялото количество, което заминава директно за свинеферма в Тетевенския Балкана.

Така излиза, че срещу 150 000 лева на месец от бюджета на „Пирогов” се угояват прасета на човека, спечелил обществената поръчка за доставка на храна в спешния институт.

Проверката на Narod.bg установи, че помията в „Пирогов” се осигурява от фирмата „Ню кетъринг Пирогов” и се готви на аерогарата. Помещението преди е било собственост на Алексей Петров, сега го стопанисва шефът на „Ню кетъринг Пирогов” – 50-годишният Борислав Василев Радулов.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Неползваната храна за болните в „Пирогов” струва малко над 150 000 лева на месец, или 1 800 260,06 лв. за целия период с ДДС. (ДОКУМЕНТ)

Според нашия източник фактът, че такава брутална гавра със стомасите на пациентите продължава да се пробутва без прекратяване на концесията, което трябва да стане само при три оплаквания с протокол от качеството, се дължи на трите вноски от по 150 бона, които са дадени към върховете на спешния институт като подкуп, за да може шефовете да си затварят очите за безобразията.

За капак се говори, че Борислав Радулов пуснал връзки да вземе кетъринга на още няколко софийски болници.

Жена му Ирена Радулова, негов съдружник в бизнеса, има няколко частни детски градини под името „Славейче”.

Финансовото им благополучие били по фамилния автопарк – Ирена кара бяло порше „Панамера”, а Борислав – бял мерцедес последен модел.

Проверката ни показа, че „Ню кетъринг Пирогов” е регистрирана съвсем наскоро – в средата на октомври 2019-а на адрес София, бул. Княз Александър Дондуков №3.

Борислав Василев Радулов е управител на фирмата, а собственици на капитала са жена му – 42-годишната Ирена Георгиева Радулова, която държи 99%, и 1 на сто са притежание на „Ню Проджектс Консулт” на Милена Димова Рашева, която фирма в миналото е имала запори от НАП.