„Не са на мое име! Нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал”. Така премиерът Бойко Борисов за първи път коментира ситуацията с акциите на футболен клуб Левски, предаде репортер на БГНЕС.

Преди дни акциите на клуба бяха прехвърлени чрез джиро от собственика Васил Божков на премиера Борисов. Тогава спортният министър Красен Кралев обяви, че министър-председателят няма да ги приеме.

„Дядо ми казваше: Насила можеш да вземеш от човек, но на сила не можеш да му дадеш”, заяви днес Борисов, който е на инспекция на строителството на газовата връзка с Гърция при село Орлово.

Действията на обвиняемият бизнесмен, който все още се намира в Обединените арабски емирства, премиерът коментира така: „Това беше подигравка, защото е ясна целта”.

Според Борисов всичко е било умишлено. „Феновете на „Левски” да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой си позволил да ми джироса акции. Ами утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите си на мен”, каза още Борисов пред журналисти.

Източник: БГНЕС