Братът на певицата ЛиЛана –  Александър Деянов, познат като Скилър, се предаде сам в ареста. Той имаше 14-дневен срок, за да плати 50 хиляди лева парична гаранция за свободата си

Днес Александър Деянов отива сам в ареста на „Майор Векилски“, за да се предаде. Зa това свое намерение той съобщи още вчера в социалните мрежи. А причината – в знак на протест, решил да не плаща паричната си гаранция, която второинстанционният съд намали от 100 на 50 000 лева.

Александър Деянов, сестра му – певицата Лилана и съдружникът й са обвинени за участие в организирана престъпна група и злоупотреби с еврофондове. Според Деянов, повдигнатото му обвинение е несправедливо.

„Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но вярвам“, каза Деянов.

„За да го приемат трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата си тръгваме“, коментира адвокатът на Деянов – Николай Хаджигенов.

Към момента в ареста са и другите двама обвиняеми, а именно певицата ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров. Според разследващите именно Димитров е организатора на престъпната група, работила от 2016-а година. Според прокуратурата – става дума за схема на няколко дружества, контролирани от ЛиЛана, които неправомерно усвоявали пари от европейска програма.

Източник: Nova