Сървайвърът, нашумял в медиите в края на миналата година покрай участието си в ТВ формат, се оказва опасен измамник

Колоритният участник от популярно преди години риалити шоу прави записи на всички свои разговори и след това изнудва събеседниците си с тях. Това научи WOW-media от свои достоверни източници, които предоставиха на редакцията ни и звукови файлове, уличаващи застаряващия екзотичен плейбой в тъмни дела, изнудване, парични машинации, източване на кредитни карти, сводничество и куп още незаконни дела.

Влиянията на Андрей Едрев

В публичното пространство у нас Едрев стана известен преди 12 години с участието си в риалити шоуто „Островът на изкушенията”. Ако не сте гледали плейбойските му изпълнения от телевизионния екран, нищо не сте загубили. Важното е, че Андрей Едрев печели слава и си намира дълготрайно място в жълти медии и светски хроники с трогателни истории от личния му живот. Последно името му се завъртя в някой медии покрай раздялата му с майката на децата му, която бе обвинена от него във всички грехове на земята, за да вземе попечителство над децата. Медии пък напоително писаха как организирал отвличане на децата си, каква била бившата, как страдал – все истории за евтин сапунен сериал. Почти не се споменава обаче, че жената години е подлагана на системен тормоз.

Медийната му и обществена известност обаче отварят на Андрей Едрев и врати в света на бизнеса, по-точно в света на финансовите машинации.

През 2016 година името му се появява в съдебни дела като свидетел по дело на бившия шеф на СИК в Бургас Димитър Вергиев. Едрев трябвало да свидетелства на Вергиев срещу журналиста Божидар Божков, когото сикаджията съди заради пост във Фейсбук от 2015 г., в който разказва как Вергиев, чрез посредници, се опитва да изтрива от интернет всички статии, разказващи за бурното му сикаджийско минало.

Една от тях е публикувана и във вестник „Сега“, на която автор е Божидар Божков. В нея той припомня как докато е бил студент в Бургаския университет, Вергиев е набил преподавателката си доц. Дитка Димитрова, защото отказала да му напише тройка. Именно тази публикация Вергиев, чрез посредника си, поискал от Божков да премахне от световната мрежа. Въпреки, че журналистът отказа да го направи, статията все пак бе изтрита от сървъра на в. „Сега“. От ръководството на вестника и до ден днешен отказват да коментират защо са я премахнали.

И до днес е озадачаващо как свидетелите на журналиста изчезват – или не са открити от призовкарите, или не се явяват в съда, … или съдията решава, че свидетелите на журналиста не са важни за делото!

Задкулисни споразумения с правораздаването прозират и при случай от 2014 г., когато братът на Андрей Едрев застрелва от упор човек в бургаско заведение. Припомняме, че тогава местни медии описаха случая, заради недоумението, че братът на Едрев е пуснат да си ходи, въпреки че е  прострелял от упор в областта на сърцето 31-годишният Шабан от Руен. Само след час престой в полицейския участък, го пуснали, тъй като ченгетата смятали, че е случайна стрелба, а куршумът попаднал в тялото на жертвата след рикошет. Според очевидци обаче било стреляно от упор и умишлено.

Какви са бизнесите на плейбоя?

Едрев през последните близо 20 години живее предимно в чужбина. Най-дълго обитава на о. Бали в Индонезия. Според източници на WOW-media е регистриран и като безработен във Великобритания. Има и бизнес, регистриран в България, но не плаща данъци у нас.

И до днес едни от доходоносните му бизнеси са източването на карти и сводничество. Официално (по разкази на Едрев в медиите) на Бали основният му бизнес е рентиерство.

В България обаче архивите помнят негово питане, за което той дори осъди държавата миналата година заради отказан достъп до договорите за добив на злато. Върховният административен съд отказа да отмени решението на Административен съд – София, с което се задължи администрацията на Министерския съвет да заплати на Едрев сумата от 460 лева. На толкова са оценени разходите по делото, което Едрев заведе заради отказан достъп като български гражданин (?) до договорите, сключени с чуждестранни фирми за добив на злато, сребро, мед и др. метали.

За какво се е интересувал Едрев от находищата и за какво служи регистрираното в България сдружение „Алтернативна енергия“?

Не е известно как „насърчава регионалното развитие на България“ Едрев и какви дискусии провежда, но според източници на WOW-media, сдружението е перачницата на пари от незаконните му бизнеси. Пак според източниците ни, на личния компютър на Едрев биха могли да се открият безброй информации, уличаващи него, както и политици и обществени лица, в неморални и престъпни действия, за които прокуратурата би трябвало да се сезира.

Редакцията на WOW-media разполага със записи, правени от самия Андрей Едрев, на които той се чува много ясно.

На един от тях той изисква от свои хора да намерят парола за нечий компютър или да го хакнат, „за да се направят промените“. Това нареждане се дава неколкократно в разговора. Споменава се и „Пецата“, който щял да плати на полицията, за да разкарат някого. Пита ги и какъв руснак са били наръгали.

В друг запис (разговаря с жена) се чува как тя му изяснява, при положение че го издирват от Интерпол, дали с Индонезия има споразумение и къде би бил сигурен да стои. В същия запис самият той казва на каква цена е купувал имоти в Бургас и че има „много приятели“. Разказва и какви земи е купил на Бали, като в намеренията му влиза да купи един от островите.

На трети запис в началото сам си казва „Записваме“, след което става ясно, че има среща в заведение с журналистка и още един мъж, която му обяснява, че е използвана за буфер с друга журналистка („Аделина е главен редактор“). От разговора става ясно, че той търси обяснение от журналистката заради показанията й по дело. Друг мъжки глас поставя условия, за да оттегли жалбата си срещу журналистите.

От запис се разбира и по какъв начин е свален материалът от в. „Сега“ срещу Димитър Вергиев. Мъжки глас прави уговорки какъв материал и как да се пуска и маха, как да се изгражда положителен образ и как да се заличи от търсене в Гугъл негативна информация. Споменават се имената на известни журналисти от централни медии, като се обсъжда дали биха могли да бъдат използвани, правят се уговорки какви вече качени материали да се махат и какво влияние може да се окаже върху авторите им.

WOW-media разполага с четири записа, които при интерес от прокуратурата е в готовност да предостави.