Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков по още едно обвинение. То е за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. От съобщението на спецпрокуратурата става ясно, че той е привлечен като обвиняем за подбудителство за убийствата на Манол Велев и Йордан Динов, както и още две лица. 

„Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления“, съобщават от Специализираната прокуратура.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Източник: ПИК