Според Премянов не се ли направи това, редовият социалист се превръща в един изпълнител на чужди решения, неангажиран и непитан кой какъв да бъде и къде да отиде

Правилен е опитът в последните години за модернизация на БСП по отношение на нейното влияние в обществото. Това каза Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества и председател на Комисията за изработване на нов Устав на БСП за модернизацията на БСП, за лидерския въпрос и кондицията на партията, съобщи Агенция „Фокус“

„По моя преценка главното действие, което трябва да се извърши по отношение на модернизация е да се даде живот и смисъл на членството в партията. Това е големият смисъл. Редовият член трябва да чувства, че е активен участник в правенето на политика, във вземането на решение и в избора на кандидати за ръководни органи и публични длъжности“, каза още Премянов. 

Според него не се ли направи това, редовият социалист се превръща в един изпълнител на чужди решения, неангажиран и непитан кой какъв да бъде и къде да отиде. 

„В този смисъл модернизацията трябвда да продължи, но вече в ново качество, като търси ефекта във влиянието в българското общество“, посочи още той.