Ще се проверява дали водачите използват обезопасителни колани

От днес до 10-и юни Пътната полиция започва операция в цялата страна, при която ще проверява дали водачите използват обезопасителни колани в автомобилите.

„Ще се осъществява и контрол за използване на каски от водачите на мотори“, съобщи инспектор Петър Соколов от Пътна полиция, предава БНР.

„За управление от водачи и пътници, които не използват обезопасителни колани, не използват обезопасителни системи за превоз на деца и от мотоциклетисти и пътници на мотоциклети, които не използват предпазните каски. Установени са 156 нарушения от неправоспособни водачи. Там по места, където има непълнолетни такива, ще бъдат предприети съответните мерки по закона и ще бъдат уведомени и представителите на Детска педагогическа стая за предприемане на мерки към тези деца“.

Близо 20 хиляди нарушения на пътя в малките населени места са установили от Пътна полиция само за три дни у нас. При акцията, която се проведе между 29-и и 31-ви май, са заловени и 156 души, които са шофирали, без да има правоспособност.