Първо, съседката е в шок, щото според новата наредба всяко домашно прасе трябва да разполага с 20 кв.м. а, женицата, горката, живее в помещение с обем 15 кв.м.

Нещо повече, ако храни домашната си Фидосова, в бъдеще всеки селянин ще бъде длъжен да влиза с костюм, ала Илън Мъск на Марс, в собствения си свинарник. А шлемове нема! Кантарджиев ги изпорка.

Второ. Кокошките вече ще трябва да се регистрират. Мара, Пена, Живка, Бойка и петела Антон ще трябва да имат social security number. Иначе, обезглавяване. Като Колумб в Бостън.

Трето. Което се налага от първите две. Ще трябва ли да си застраховаме кокошките и ако “да”, Караянчева има ли вече регистрация? Къде трябва да ги застраховаме, в БулИнс или в Олимпик?

Четвърто. Ще има ли зоопатрул? Каракачанов ли ще го завежда? ДАНС ще събира ли превантивна информация за домашните котки и песове и ще трябва ли и те да носят винетки, докато прекосяват селската мера?

И последно.

Бойко, докато е маел филиите с мас, като дете, свинята му на колко квадрата се е ширила? Саниран ли е бил свинарника или комунистите убиха дедо му, баш преди да вземе кинтите от ТКЗС-то?

И най-накрая. Въпрос към Щаба.

Абе, Кунчев и другите мозъчни тръстове, магарета трябва ли да бъдат с маски или могат да си изглеждат обикновено, също като вас?

Васил Петев, фейсбук