Според д-р Мирослав Ненков живеем в трудни времена, в които моралният срив е дълбок. Той смята, че ако всички станат по-социално отговорни, смъртните случаи на пътя ще намалеят

Бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е заснел опасна ситуация на пътя, при която дете вози мъж на скутер на околовръстния път. След излъчването на клипа, полицията е потърсила д-р Ненков, предава Нова тв.

„Служители на „Пътна полиция“ се свързаха с мен и отидох, за да опиша сигнала. Редът за подаване на сигнали е много лесен. Ако станем свидетели на подобно безумие, на каквото аз станах свидетел, се пише мейл на адрес [email protected]. В този мейл се описва случката, прикачва се файл и се описва пълна информация за този, който подава сигнала. Всъщност детето вози мъжа си“, обясни д-р Ненков. Той подчерта, че ако този, срещу когото е подаден сигналът обжалва, трябва да се свидетелства в съда.

Мъжът, когото е заснел д-р Ненков в нарушение, е заявил, че не е шофирал той и ще обжалва акта. Бившият здравен министър е твърдо решен да свидетелства и да докаже вината на мъжа.

„За нас не е нормално да заявим гражданската си позиция за супер безотговорните хора, като този млад мъж, когото заснех. Мои колеги ми казват, че съм луд да си губя времето“, сподели д-р Ненков.

Според него живеем в трудни времена, в които моралният срив е дълбок. Той смята, че ако всички станат по-социално отговорни, смъртните случаи на пътя ще намалеят.