Коронавирусът захапа една от най-близките до сърцето на Бойко Борисов фирми – „Градус”. Най-големият производител на птиче месо в България вече е тествал всички работещи в производствената си линия в Стара Загора и продължава да изследва служителите си в страната, най-сетне признаха официално от дружеството на братята от Панагюрище Иван и Лука Ангелови, видя Narod.bg.

Интересното е, че в частната им болница в Сливен МБАЛ „Хаджи Димитър” също има бум на епидемията – 20 лекари, медицински сестри и санитари са дали положителен резултат на PCR-тестовете за коронавирус, обясниха от областния кризисен щаб. От щаба уточняват, че от получените резултати общо 71% са заразените медици.

Бойко открива поредния обект на братята Ангелови

До момента от изследваните 427 души с положителни проби са 23 служители на „Градус”. Двама от тях са настанени в болница, а 21 са карантинирани. Работниците, при които е установено наличие на вируса, са изолирани, а производственият процес продължава при изключително високи мерки за дезинфекция и контрол, спрямо предписанията на Световната здравна организация, Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO) и Световната агенция за хранителни стандарти (FSA), бързат да се застраховат от дружеството от обръча на Бойко Борисов.

Всички 1730 души, работещи в „Градус“, се изследват както с бързи, така и с PCR тестове, като компанията изцяло поема разходите за изследванията, уверяват от „Градус”.

Narod.bg вече разкри, че монополистът в производството на пилешко месо е особено близък освен до Бойко Борисов, и до земеделския министър Десислава Танева.

Според наши източници сливналийката Танева влязла в полезрението на премиера и станала депутат през 2009-а с кеш мотивацията, дадена от фирма „Градус”.

Ангел Ангелов е син на единият от основателите на „Градус“ – Иван Ангелов

Скандалното дружество не за пръв път попада в корупционни скандали. Преди време от спецслужбите изтече информация, че синът на собственика на „Градус” Иван Ангелов – Ангел, е засечен в грандиозна измама от която са източени милиони левове ДДС.

Случайно или не, ловната станция „Витошко-Студена” до пернишкото село Кладница, където премиерът Бойко Борисов обича да избива диви прасета, се държи точно от собствениците на пилешката фирма, както първо Narod.bg съобщи. След всеки ловен излет в чест на министър-председателя се вдигат тежки трапези, обясни нашият източник от върховете на ГЕРБ.

Бойко и братята Ангелови са в интимни отношения от години. Още през 2014-а премиерът отиде на крака, за да покаже уважението си към панагюрците, като участва в откриването на инсталация за биогаз на фирма „Градус 2“ в Нова Загора. Смята се, че това е едно от дружествата, които помагат с дарения за ГЕРБ по време на всички избори.

Източник: narod.bg