Планът е власт на всяка цена, дори и коалиция с ГЕРБ

Тихомълком социалистите избират нов председател на БСП в Пловдив. Без официални покани, без публична информация, а опозицията на Георги Гергов в града алармира, че и делегатите се канят избирателно и само на определени от тях се съобщава, че в събота (20 юни 2020 г.) от 10:00 часа в зала „България“ в Международен панаир – Пловдив ще се проведе отложената конференция за избор на председател и ръководни органи на БСП в града под тепетата, съобщава Рlovdiv24.bg.

Решението за заседанието на конференцията е взето на Градски съвет миналия петък (12 юни 2020 г.), но информацията за провеждането му към делегатите е започнала да се разпространява чак от вторник. Опоненти на Гергов и на ръководството на местната структура смятат, че процедурата е изцяло дирижирана от олигарха. Пловдивските социалисти не са получили и официална информация за провеждането на форума.

Заседанието ще бъде закрито и няма да има дори и гост-социалисти поради епидемичната обстановка в страната. Остра е реакцията на опозицията на ръководството на БСП под тепетата, тъй като голяма част от тях не са делегати, според тях, заради нарушения и манипулации по време на отчетно-изборната кампания, за които те са изпратили и сигнали до Националния съвет (НС) и Общо партийната контролна комисия (ОПКК), но от там реакция няма.

Част от делегатите, които също са срещу олигарха, са изпратили в началото на седмицата сигнал до ОПКК, но и по него все още няма реакция, макар насрочената дата да е след броени часове, което означава, че планът на Георги Гергов ще се осъществи. Част от социалистите негодуват спрямо решението заседанието да бъде закрито дори и за редовите членове на партията и коментират, че от понеделник (15 юни 2020 г.) голяма част от епидемичните забрани са паднали и дори вече работят дискотеки и нощни заведения, стадионите са с посещаемост до 50 % от капацитета на съоръжението.

Според тях това е лично ръководено от Георги Гергов и неговата свита. За тях той е председател в сянка до момента, тъй като заявяват, че Красимир Трифонов никога не е имал право на мнение, а заповедите се спускат от червения олигарх. Опозицията стига по-далеч, обяснявайки, че това е основният план, нагласен от враговете на Корнелия Нинова – Георги Гергов и Сергей Станишев. Така в събота само ще се пусне до медиите, че е избран олигархът или негово протеже като Красимир Трифонов.

За опозицията планът на опонентите на Нинова е власт на всяка цена, дори и коалиция с ГЕРБ. Неведнъж самият Гергов е заявявал, че и преди е работил в тази политическа насока. Припомняме, че след участието на Георги Гергов в телевизионно предаване по време на карантината започнаха да валят остри декларации не само от Пловдив, а от цялата страна, за разграничаване от него, а дори и с настояване той да бъде изключен.

До такова действие не се стигна, напротив, лично той в други свои участия по телевизията твърдо заявяваше, че той ще бъде следващият председател на БСП в Пловдив, а на последното заседание на НС пред Централата на „Позитано“ №20 пред медиите заяви, че „Корнелия Нинова трябва да си отива, вредна е за партията, вредна е и за България“.

По информация на Рlovdiv24.bg, обаче, след тези думи той влязъл на пленума със своята свита и повече не обелил и дума, като през цялото време на 11-часовото заседание мълчал, а антуражите на Станишев пречили на нормалното протичане на събранието не с аргументи и изказвания, а с обиди и крясъци. Дали през следващата седмица БСП Пловдив ще има нов председател в лицето на Георги Гергов, или негово протеже, както заявява вътрешната опозиция, която преди Градския съвет в петък (12 юни 2020 г.) бойкотира пленума и заедно с други социалисти протестираха срещу олигарха пред централата в Пловдив, предстои да видим.

Твърде вероятно е и медиите да не бъдат допуснати на тази мистична конференция, защото нямаме официална покана и както редовите социалисти, които не са допуснати до това заседание, вероятно ще получим официално прессъобщение за вече избран председател.