Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Иван Гешев дават извънреден брифинг в МВР.

Темата е свързана със съвместна реализация на Специализираната прокуратура и дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Арестувани двама служители на ГДБОП при получаване на подкуп. 

Новината съобщи преди минути главният прокурор Иван Гешев в новия си профил в „Туитър“. Той написа, че времето на недосегаемите е свършило, независимо дали се отнася до най-висшия служител за борба с наркотрафика. Така загатва на какво ниво са арестите и поздрави МВР за акцията.

„Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и борба с организираната престъпност след получен подкуп. Задържан е и началника на сектора в същата дирекция, както и служител на МВР. Същите са с 24-часова мярка за задържане. Действията започна снощи след 17 часа и продължават претърсвания“, съобщи главният прокурор Иван Гешев и благодаря за добрата работа на „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура. Той разкри, че се касае за опъване на чадър над наркотрафика не само на територията на България.

„Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас и са ключови точки за връзка и с наши чужди партньори за борбата с трафика на наркотици. Благодарение на перфектната работа на „Вътрешна сигурност“, откъдето започва разработката има добри резултати, които в следващите дни ще бъдат представени пред гражданите. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всички нарушения и престъпления, независимо дали става дума за служители на МВР и магистрати на прокуратурата. 

Не правим разлика между нарушителите, независимо от коя институция са.

Ние правим каквото е необходимо, за да си изчистим къщичката. Тази акция е безпрецедентна в новата история на България.