Кирил Добрев жестоко унижен от социалистите в Първомай

Кандидатурата на Кирил Добрев за председател на БСП е била отхвърлена на конференцията на социалистите в Първомай, споделиха присъствали.

Гаврата била жестока, защото се случила в присъствието на самия Добрев, лично посетил конференцията заедно с хората на Гергов от Пловдив, надявайки се на подкрепа. Първомайските леви, обаче, категорично неглижирали гостуваното му и парирали устрема на сегашния заместник на Корнелия Нинова към лидерския пост.

Нещо повече делегатите не се отзовали на поканата на Добрев да си направят обща снимка след приключването на форума.

За стартирал процес на ударно разграничаване на местни червени организации от Кирил Добрев, след изтеклите кадри, в които той налита на бой на свой съпартиец на „Позитано“ 20, показват и резултатите от други конференции. В Монтана, също омерзени от недопустимото поведение на Добрев, са отказали да го номинират за кандидат за председателското място в БСП, разказаха монтански социалисти.

В организациите в провинцията мощно коментират с възмущение, че след подобно изстъпление, репутацията на Добрев е съсипана и е по-добре за него да спре да се самоунижава, както и да въвлича редови социалисти в този резил, ходейки неканен по конференциите им.