Сам се издаде, изкара наяве връзките между „Фрогнюз“, „Бивол“ и „Антикорупционния фонд“ с руската пропаганда

Спомняте ли си приказката за новите дрехи на царя? Онзи, който се разходил гол пред поданиците си, убеден от шивачите си измамници, че всъщност е в нова премяна? Е, в същата мошеническа, напълно прилягаща му роля, влезе личният говорител и храненик банкера-беглец Цветан Василев – агент Академик на ДС Огнян Стефанов. Явно натирен от ментора си и ортаците му подсъдими олигарси, че изостава със собствената продукция в клеветническия хор срещу враг №1 на задкулисието у нас – депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, жабешкият сайт на Стефанов „Фрогнюз“, наду бузи. И изквака брадясали лъжи, преоблечени в нова премяна от думи. Явно с надеждата, че публиката ще се подлъже, че са истина и няма да види, че са ни повече, ни по-малко поредната клевета. Гола и неподплатена от каквито и да било факти.

Така, ден след като Николай Стайков – бившият кадър на разградския олигарх Иво Прокопиев, преоблечен в премяната на „борец срещу корупцията“ от също пряко обвързания с каолиновия крал т.нар. „Антикорупционен фонд“, изкара поредната серия от асансьорното фентъзи срещу Пеевски и враговете на менторите си (виж повече за мистификацията „Осемте джуджета“ тук и тук), агент Академик на ДС реши да надгради лъжите, избълвани там, като изтупа старите опорки, продуцирани от болтчетата и гайките на машината за манипулации на олигарсите в страната. Резултатът е ферман с гръмовното твърдение, че нотариус от „Осемте джуджета“ валидирал скандални сделки, свързани с Делян Пеевски. В т.нар. „разследване“ обаче няма ни една сделка, която да е свързана с депутата, а за да запълни явната липса на доказателства за твърденията си, жабешкият сайт стъпва на опровергаваните стотици пъти измислици, непочиващи на никакви реални факти, за имагинерни връзки между Пеевски от една страна, и „Булгартабак-БТ“ и „Дунарит“ от друга. Че депутатът никога не е имал контрол върху тютюневия холдинг, е видно и с просто око. Стига някой да иска да провери в изцяло публичния търговския регистър в страната. Но както стана вече общоизвестно, истината никога не е била приоритет нито за подсъдимите олигарси у нас, нито за създадената от тях и изданията им машина за заливане на публичното пространство с клевети и пропаганда. Що се отнася до „Дунарит“, там Пеевски също няма нищо общо. За разлика от личния благодетел на агент Академик – Цветан Василев, който упорито от години се опитва да открадне финансирания с десетки милиони от КТБ военен завод в полза на руските си покровители в лицето на кремълския олигарх Константин Малофеев и ортаците му.

И като отворихме дума за руските връзки, те буквално се нижат като тънка червена линия в целия текст, публикуван от „Фрогнюз“. Защото в безсилието си да докаже твърденията си, жабешкият сайт прибягва до помощ от „приятел“, стъпвайки не само върху лъжите на т.нар. „Антикорупционен фонд“, продуцирани по рецептите на руската пропаганда, но и до манипулациите, публикувани в друг основен рупор на същата тази пропаганда у нас – „Бивол“ (виж тук). Така „Фрогнюз“ сам потъва в блатото си, като за пореден път вади наяве корените на мейнстрийма, с който олигархията замърсява публичното пространство у нас, за да държи цялото общество в плена на манипулацията, а не на истината, закона и справедливостта.

Източник: Монитор