Моделът на корупция и на ограбване на обществения ресурс се задълбочава все повече, отбеляза зам.-председателят на ПГ на левицата

„Клептокрация представлява  модел на управление, в който решенията на властимащите са свързани единствено с присвояване на обществените средства. Дейците на това управление се наричат клептократи – за тях е характерно това, че те спят въоръжени с милиони евро и кюлчета злато в шкафовете си. Има такава държава, с такива управляващи – тя е единствената в Европа и в света и тя се управлява от ГЕРБ.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред БНТ. Той допълни, че този модел на корупция и на ограбване на обществения ресурс се задълбочава все повече.

„Президентството остана единствената институция в държавата, която не е обсебена от мафията. Вчера от БСП участвахме в протеста за подкрепа на президента Радев и спазването на българската Конституция“, каза Проданов. Той бе категоричен, че този модел не може да  продължава.

„Задкулисието е най-големият проблем на страната ни. Странно е съвпадението, че часове след като Румен Радев се обяви за спиране на държавната охрана на Пеевски и Доган, прокуратурата нахлу в президентството“, завърши Христо Проданов.