Единственият изход от ситуацията е оставка на правителството- това искат хората „Правителството трябва да подаде оставка, защото хората са на улицата и то загуби легитимност. В момента България не е в режим на демокрация, а в режим на клептокрация – това е форма на управление, при което управленските решения се взимат единствено и само в полза на управляващите и в ущърб на народа.

Дейците на този режим се наричат клептократи и за тях е характерно, че спят въоръжени и с пачки и килчета злато в нощните шкафчета“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред НТВ. По неговите думи хората трябва по демократичен път да изберат ново управление, което да има легитимност.

По повод на днешния опит за свикване на пленум от част от членовете на Националния съвет на БСП Проданов каза: „Днес Пеевски и Борисов се опитаха да свикат заседание на Националния съвет на БСП, но не успяха да съберат кворум. Това са хората, които управляват държавата и тези хора имат интерес от нестабилна опозиция“.

Христо Проданов заяви, че не вярва, че има противоречия между ГЕРБ и ДПС, тъй като те заедно управляват през последните три години и половина. По неговите думи когато ГЕРБ са имали нужда от подкрепа в лицето на ДПС, те винаги са я получавали.

Проданов коментира протестите в Росенец така: „Излезлите да протестират хора протестират за това, което им се полага по Конституция – българският бряг е изключителна държавна собственост и всеки трябва да има достъп до него. Тук въпросът е кой е позволил да се строят тези сараи и кой е позволил да се затваря българският бряг“.

Социалистът е категоричен, че затварянето на общински път и отнемането на достъпа до българския бряг е престъпление и е показателно за самозабравата на определени хора, които си мислят, че за тях не важат нито закони, нито Конституция.

„Според мен единственият изход от тази ситуация е оставка, защото това искат хората. Ако няма оставка, протестите няма да спрат. Вижда се, че това управление е вредно за България. Преди да започнем разговора за политика – за леви и десни решения на проблемите на хората, първо трябва мафията да бъде премахната от управлението“, завърши Христо Проданов.