Вижте позициите на три видни личности от БСП, които те изложиха в профилите си във фейсбук:

Александър Симов: 

Днес не отидох на „пленум“. Не виждам какво има да се дебатира. „Хиляди българи са на улицата, БСП да каже на чия на страна е“, е призовал Сергей Станишев. Аз лично нямам нужда от дълги, тежки, полумрачни и изнурителни дискусии, за да знам на коя страна съм. Аз съм на площада от първия ден и ще стоя до последния. „Ние изглеждаме пришити към протестите“, чета, че е коментирал Димитър Дъбов. Нямам представа какво може да означава това. Знам обаче друго – десетки хора, събрани от общото недоволство, постоянно ме питат: „Къде е БСП?“. Бога ми, вчера изявен десничар ме попита същото. Въпросът не беше злобен, напротив.

Това, което ми харесва днес е, че партийният цвят няма значение за това недоволство. Никога преди в историята не е било възможно на един и същи протест да има социалисти, членове на „Възраждане“, десничари, еколози и огромно количество младежи, които едва ли се припознават политически, но вече не могат да се примиряват със състоянието на държавата в този й вид. Хареса ми какво е написал Крум Зарков – че истинският пленум е сред тях. Заради това тази вечер пак съм там. И ще викам „Оставка“ докато не остана без глас. Не казвам, че моите другари не са прави да искат дискусия. Но им предлагам да я водим, когато осъществим своята най-истинска цел: #МутриВън

Явор Божанков:

Заставам зад всяка дума и ще изпълня всичко написано.

С годините ПИК от кафява медия се превърна в официална трибуна на властта. Или властта се превърна в кафява власт. Не зная.

Тази медия залива ден и нощ с фекалии всеки, който не е съгласен с управляващите.

Един прекрасен млад колега, който стана кмет в Русе го изкараха почти убиец. За мен писаха, че ще правя гей парад. И още и още – от гнусно по-гнусно.

Днешните протести не са за Радев и против Борисов а против този гнусен мутренски модел, който намира излаз в ПИК.

ПИК е еманация на всичко, срещу което се борим.

ПИК на позитано днес е подигравка с моя труд. С труда на колегите ми. С човешкото достойнство.

Колеги, ако ПИК влезе отново на Позитано, аз излизам. Стойте си с кафявите медии и Гергов там. Това е моята червена граница, с която няма да направя компромис.

И не става дума за ПИК. Вие знаете, че става дума за повече.

Пламен Караджов:

Станах член на БСП на 21 г.!

Водил съм битки, изборни кампании, битки срещу ОПГто ГЕРБ, срещу несправидливостта, беззаконието, корупцията….

❗Затова няма как да се примиря с някои лица в БСП, които са олицитворение на всичката помия срещу която се боря!

⚠️Време е не само да прочистим България, време е да прочистим и БСП!

❗Не желая да бъда свързван с онези в БСП, които днес “заседаваха” за да се доказват пред господаря си, Пеевски и мутрата Борисов.?

✅Искам партия от млади, чисти неопетнени хора, хора които желаят да променят България!

Дошло е времето!