Вижте как протестиращият Петър Кърджилов прояви агресивно поведение към възрастна жена на „Орлов мост“ (ВИДЕО)

Бившият пиар на осъдената за подкуп Десислава Иванчева и нападнатата от него пенсионерка са задържани в Първо районно за изясняване на инцидента, уточниха от СДВР.

Протестиращият Петър Кърджилов е задържан с белезници заради агресивното му поведение към възрастна жена на „Орлов мост“.

Екшънът се разигра на живо тази сутрин в ефира на NOVA, когато пенсионерката даваше интервю, а протестиращият Кърджилов я заля с вода в лицето, а тя го удари с бастуна си.

„Всеки има право да изрази своето мнение“, напомни Тони Тодоров, зам.-директор на Охранителна полиция към СДВР по повод твърдението на протестиращи, че пенсионерката ги обиждала заради блокадата на „Орлов мост“.

„На „Орлов мост“ възрастна жена, придвижвайки се с бастун, се е спряла при протестиращите и изказала своето мнение и възмущение от това, което се случва

„Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата към нея, след което тя му посяга с бастун“, описа случката полицейският началник. Той съобщи още, че полицията повече няма да мълчи и да спестява коментари по повод нарушения на обществения ред.

„Ще си позволя да вдигна с една степен тона. Всеки има право на мнение. За мен лично жената се е явила там, за да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите“, каза зам.-шефът на охранителната полиция. Той беше категоричен, че Кърджилов е бил задържан по всички правила.

„Това беше абсолютно професионално задържане на лицето. Това е начинът, беше вкаран в буса, а това, че той викаше и крещеше за помощ, беше отразено от всички вас и не можем да говорим за никакво отклонение от нормалното“, отсече Тони Тодоров. „Всеки ще носи отговороност за своето поведение. В момента и двете страни се намират в Първо райнонно. Ще преценим кой е виновен, кой е прав“, заключи той.

„Всеки има право на протест, но той трябва да гарантира правото на останалите хора да се придвижват“, напомни и Красимир Димитров от Столична община, които са залети от стотицит сигнали от недоволни хора, които не могат да отидат на работа навреме и не могат да се придвижат без градски транспорт.

„Има множество сигнали, недоволство от хората, че трябва да вървят пеша, че закъсняват за работа и за срещи. Красимир Димитров напомни, че особено възпрепятствани са трудноподвижните хора и хората с увреждания, които нямат друг вариант, освен градския транспорт дори да отидат само на пазар.

Следобед ще се проведе поредният кръг преговори с протестиращите, за да бъдат помолени те да пропускат колите на градския транспорт през блокадите. „Има възможност по „Евлоги Георгиев“ да пуснем градския транспорт, за да може възрастните хора и трудноподвижните хора да се придвижат. Те трябва да вървят с километри, за да намерят друга линия на градския транспорт“, каза Красимир Димитров. И призова протестиращите „да проявят разбиране към обикновените хора, за да пуснат градския транспорт“

„За момента е блокирано кръстовището на „Орлов мост“ и подхода към Президентството“, уточни комисар Тодоров. Той съобщи още, че полицията повече няма да мълчи и да спестява коментари по повод нарушения на обществения ред. Тодоров изказа възмущението си и от друга случка, разиграла се снощи по време на протеста.

„Снощи на „Арсеналски“ и „Черни връх“ имаше жена в нетрезво състояние, която даваше указания и провокираше полицейските служители, като ги караше да спират автомобили и ги караше да проверяват за алкохол и наркотици“, съобщи комисарят.

„Думата толеранс не е подходяща за случващото се“, категоричен беше полицейският шеф. Комисар Тодоров призова, ако може, камерите да не присъстват на преговорите, защото протестиращите разговарят с органите на реда по съвсем друг начин, когато медиите ги няма.Видео