Димитър Ламбовски се прочу преди няколко години като свидетел по дело на приближената на Цветан Василев и скандално уволнена съдийка Румяна Ченалова

Компрометиран депутат от НДСВ е поредният кошаревски свидетел на задкулисния кръг от подсъдими и обвиняеми олигарси срещу спецпрокуратурата. Ставата дума за собственикът на частно гробище в Бояна Димитър Ламбовски, който се прочу преди няколко години като свидетел по дело на приближената на Цветан Василев и скандално уволнена съдийка Румяна Ченалова.

А после и покрай смъртта на Чочо Попйорданов. Името на Ламбовски бе замесено покрай нелепата смърт на Чочо Попйорданов. Именно в частното гробище намери смъртта си непрежалимият актьор. Оказа се, че проектът за ВИП-вечния дом в Бояна коренно се различава от това, което е изпълнено в действителност и имаше разследване.

Ламбовски бе тежко компрометиран, а накрая стана печално известен и с мутренски екшъни, след като на колата му бе сложена бомба. Според него това било заради конкуренти в енергетиката и споровете за суми от над 20 млн. лв.

Същият човек сега се появява като маша на олигарсите в ново пропагандно видео но НПО-то от къга на подсъдимия Иво Прокопиев – „Антикорупционен фонд“. В него без доказателства и на гола дума досущ като кошаревски свидетел обвинява във всевъзможни грехове наред магистратите от Специализирана прокуратура.

От брътвежите му накрая става ясно само едно – многобройната група от арестувани, обвиняеми и подсъдими олигарси, спипани от спецпрокуратурата, треперят, че е свършило времето им за дерибейство над българския народ. Затова всячески се опитват да дискредитират спецмагистратите в отчаяни опити да се спасят от закона. И са готови да ползват в поръчковата си пропаганда дори толкова тежко компрометирани хора, на които няма как да повярва който и да било.