Каквото й да се случи в страната през последните дни, премиерът Борисов няма никакво отношение. Той отиде на конференцията, която разбираме, че други са организирали, прочете написаните изречения, от които се разбра, че може би ще подаде оставка, а може би не.

След конференцията вице-премиерът Томислав Дончев проговори, че се обсъждали варианти за оставка на правителството. След това се проведе коалиционен съвет. По-късно лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че няма да има оставка, а Борисов ще продължи да е премиер до края на мандата. Беше доволен.

Каракачанов на свой ред заяви, че продължават да управляват, както било по Конституция. Каракачанов явно не е чел върховния закон на държавата, защото там е описана и процедурата по подаване на оставка от правителството, назначаването на служебно правителство и провеждане на предсрочни избори…

На извънредна пресконференция някакъв полицай обяснява, че е взето решение да се махнат блокадите на кръстовища в София и страната. В нощта срещу петък ги премахнали. Кой е взел решението, кой е разпоредил – тайна.

През това време пиарът на ГЕРБ Никола Николов обилно разясняваше по бТВ колко невинен е той и въобще ръководството на ГЕРБ и организаторите на конференцията и нямат нищо общо с провокациите и насилието по време на въпросната национална конференция в София Тех парк. Няколко пъти Николов питаше: Наистина ли вярвате, че от ГЕРБ можем да организираме провокации или да платим на някой да бие журналисти и да провокира? Честният отговор е: „ДА“. Вярваме, че в ГЕРБ има хора, които могат да организират подобни сцени и агресия. Записите и снимките от началото на мероприятието показват, че с баджове и лепенки на участници в конференцията са хора, които за първи път са в подобна роля. Някой обаче ги е „поканил“. С каква цел – видя се.

Николов е нает да създава добро име и имидж на ГЕРБ и той се опитва да върши тази работа. Колко успешно – друг въпрос, но затова му плащат. Не е той важният.

Къде е обаче Бойко Борисов? Създава се впечатление, че той не желае да говори и се крие зад Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Томислав Дончев, Никола Николов, полицаите…

Как да тълкуваме такова поведение? Страх и паника от протестиращите? Непукизъм? Подценяване на ситуацията? Безразличие към общественото мнение? Трескава дейност в задкулисието? Замитане на следите? Унищожаване на документи? Спешни преговори с главния прокурор, Доган и Пеевски? Печелене на време? Депресия? Джипката е в ремонт?

Какво кара Борисов да не се показва? Трябва той да отговори.

Източник: Фрог нюз